Monday, March 8, 2010

Polarbrød lapper

Lapper basert på egg og ost finnes i mange forskjellige varianter men etter å ha forsøkt de fleste synes jeg at de som kalles ziggy lapper/polarbrød er den beste oppskriften og den kan varieres som du selv ønsker.

Oppskriften

3 egg
150 gram Cottage Cheese
90 gram finrevet ost
Litt salt
Krydder (se varianter)

Stivpisk eggehvitene med litt salt for å få de skikkelig stive. (Dette er veldig viktig for et vellykket resultat)

Mos Cottage Cheese, krydder og eggeplommene sammen med en stavmikser, eller klem det ut med en skje. Bland så den krydrete eggeplomme/cottage cheese blandingen og den revne osten og vend forsiktig inn i de piskede eggehvitene med en slikkepott til en jevn deigrøre.

Dette gir 9 lapper på et stekebrett.

Stek på 175 grader (over-under varme) i 25 minutter.

Varianet

Orginal:
0,5 ts hvitløksalt
2 ts pizza urter (oregano, basilikum o.l)

Disse kan brukes til alt, også som alternativ til pizzabunn.

Kanel:
1 ts kanel
1 ss splenda

Disse er veldig gode med smør og hvitost på.

1 comment: