Sunday, March 28, 2010

Gluten, melke og sukkerfrie lavkarbo kokosmuffins




Jeg er veldig glad i kokos og disse ble jeg veldig fornøyd med. Har lagd dem noen ganger på forskjellige fremgangsmåter og de blir stort sett alltid like bra. Jeg tror dette er det som gir det beste resultatet, men jeg har også blandet alt sammen og stekt det med heldig resultat.

Merk at det er oljen her i tillegg til kokosmassen som gir kokossmaken, man kan selvfølgelig også benytte denne oppskriften med en smaksnøytral olje og annen smaktilsetning (vanilje og bringebær).

0,5 dl smeltet Extra Virgin Coconut Oil
40 gram kokosmel (1.6 kh )
0.5 dl sukker erstatning (5 kh med splenda)
3 medium store egg, 63-73 g (2.0 kh)
1/4 ts salt
1 ts bakepulver (1.5 kh )
1 dl/40 gram usøtet kokosmasse (2.6 kh)
1 dl vann


Skill eggene, stivpisk eggehvitene, rør sammen eggeplommene med sukkererstatning, bakepulver og olje, sikt deretter inn kokosmelet. Rør til det ikke er noen klumper, rør inn vann og kokosmasse og vend inn den stivpiskede eggehvitene med en gang da blandingen tykner ganske fort.

Smør 10 vanlige muffingsformer godt og ha i røren. Stek i ca 15 minutt på 180 grader til faste og gyldene oppå.

Ide som jeg ikke har testet, men som jeg tror blir veldig bra er å riste usøtet kokosmasse i tørr panne før man har det i.

3 comments:

  1. Å disse så gode ut. Elsker kokos!!!! Dette må prøves ut :-)Kjempe fin blogg!

    ReplyDelete
  2. Takk.. Jeg lager disse jevnlig, de er veldig gode så anbefales.

    ReplyDelete
  3. Lagde disse i forrige uke, og de ble veeldig gode :-)

    ReplyDelete