Thursday, May 20, 2010

Flesk og duppe

Eller flesk og løksaus burde det vel egentlig hete for man skal ikke kødde med tradisjonskost, flesk og duppe er vel noe av det mest tradisjonelle man kan finne.

Tradisjonell eller ikke, jeg har aldri spist flesk og duppe, men kjøpte kokeboken til Husmannskost av Tom Victor Gausdal her om dagen og fikk veldig lyst på, men hverken poteter eller tradisjonell hvitsaus er noe lavkarbo så her måtte det lages en egen variant.



Middag for 2

400 gram lettsaltet sideflesk
1 dl fløte
1 dl vann
50 gram kremost
1 sjarlottløk
Meierismør
Pepper
Grønnsaker (Nykål)

Skjer opp sideflesket i skriver og stek på middels/svak varme. Legg til side og hold varm med litt av fettet. Mykne finhakket sjarlottløk i stekefettet og tilsett vannet, kok opp og la det koke litt før du har i fløten. Kok opp og tilsett kremosten i ts størrelser og rør til den er oppløst. Smak til med pepper og mer av stekefettet.

Server med dampede grønnsaker, jeg kan anbefale nykål..

Merk: Det er veldig viktig å steke sideflesket på middels/svak varme, sideflesket blir mye bedre pluss at kvaliteten på stekefettet opprettholdes slik at det kan brukes til sausen.

No comments:

Post a Comment