Sunday, November 15, 2009

Vaffel

Vaffel er høykarbo og veldig godt så selvfølgelig så er det mange som har forsøkt å knekke lavkarbo vaffel koden. Jeg har tidligere forsøkt meg på "rømme" vaffler, de var ok de, men ikke helt etter min gane.

Jeg har gått til innkjøp av mye greier siden jeg konverterte til et lavkarbokosthold så når jeg kom over Cornelias vaffler med kokosmel og kokosmel fantes i skuffen så måtte jeg teste ut. Første gang lagde jeg den etter Cornelias oppskrift og de var så gode at jeg måtte bare doble oppskriften med en gang, samtidig så øket jeg litt på fettet og fløten.

Oppskrift

6 ss smeltet smør / kokosolje
6 store egg
1.5 dl fløte
1 ts vanilje
2 ss splenda
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
6 ss kokosmel
1 ss fiberhusk

Bland det våte og det tørre hver for seg og rør så alt sammen. La røren stå 30 minutter. Er den for tykk spe med litt vann til en litt tykk vaffelrøre konsisten. Smør vaffeljernet godt mellom hver steking..

Alternativt har jeg forsøkt å bytte ut 2 ss av kokosmelet med 2 ss glutenmel, de blir veldig gode da, men ikke helt sikker på om det er verd å få i seg gluten bare for å få de bitte litt mer seige.

Jeg må nok teste litt mer :-)

2 comments:

  1. Hei... vaflene ser veldig gode ut, men lurer på en ting.. hva slags type vanilje bruker du til?!
    Tenker at det ikke er snakk om vaniljesukker!

    Tiril

    ReplyDelete
  2. Ikke vaniljesukker, har brukt vaniljeessens eller vaniljeekstrakt.

    ReplyDelete